Holland Premium Gold goud sparen

De hele wereld staat aan de vooravond van een catastrofaal systemisch schulden bankroet. Daarom is goud de voorbije 15 jaar opnieuw in beeld gekomen. Het internet staat steeds boller van analyses en observaties over het falende wereld economisch systeem en tegelijk publicaties over hoger oplopende goud turbulenties. Hoog tijd om een duidelijker beeld te krijgen van goud z’n mogelijke toekomst en waarom we dan fysiek goud in portefeuille zouden moeten hebben.

Met onze economische welvaart en het daaraan verbonden welzijn, gaat het mis. We leven nu in toenemende mate op het scherp van een mes omdat we nu tastbare reserve waarde opslag moeten missen. Die was er altijd nodig als buffer om de slechtere jaren te *overbruggen*. De escalerende systemische schuldencrisis heeft alle vermeende waarde opslag nu nog véél zwaarder gehypothekeerd dan voorheen. De productieve grote vermogens, die ook het meest te verliezen hebben, zien nu in dat de hypotheek op hun rijkdom-opslag versneld aan het toenemen is, omwille van de noodgedwongen astronomische schuld-opdrijving. Ook kleine spaarpotten hebben nu datzelfde versterkende buikgevoel. De behoudsgezinde beheerders van het fiat geld (centrale banken) kennen het probleem al van oudsher, maar zijn niet geplaatst om de handdoek in de ring te werpen. En toch wordt er een richting aangegeven…

Goudwaarde standaard
De goudwaarde standaard terug in het epicentrum van het systeem geplaatst krijgen is een fenomenale krachttoer. Omdat daarmee ook het bestaande economische, monetaire, financiële en politieke complex overhoop gegooid wordt. Ook de goud accumulerende Chinezen en de goudprijs vervalsers weten dat maar al te goed. Vraagt u zich eens af welke verstrekkende gevolgen een goudprijs explosie zou hebben. Kan dat überhaupt in een structuurloos vacuüm gebeuren (nieuwe monetaire orde)!? Blijft goud in de marge of schuift het naar het epicentrum? Kan goud zich loskoppelen van al z’n standaard bindingen…?

Het moet iedere observator nu toch al opgevallen zijn dat de strakke link tussen de dollar goudprijs en de dollar-index al meerdere decennia verbroken is! Duisenberg herhaalde, ter gelegenheid van de euro geboorte, hetzelfde wat Nixon in 1971 probeerde te zeggen: met de euro verbreken we (ook) alle binding van goud met valuta. Dat is hetgeen de Chinezen nu degelijk verstaan hebben en is ook de reden waarom ze goudmetaal crescendo blijven accumuleren.

China wil z’n yuan renminbi niet *backen* met de klassieke (verkeerde) goudreserve, zijnde monetair goud, want dan maken ze automatisch opnieuw een binding tussen goud en valuta (goud=geld). Daarom kan goud ook niet in een nieuwe SDR muntkorf. Het is dit loshaken van het goud=geld, dat de fysieke stroom van goud steeds sterker zal doen groeien tegenover de markten van goud contracten. Aan valuta gekoppeld goud is elektronisch goud (cryptocoin goud). Het digitale valutasysteem in een verzorgingsstaat is nog steeds een aanslag op uw rijkdom waardevastheid (store of wealth reserve). Waardeloze reserves kunnen geen bruggen leggen over steeds diepere deficit ravijnen, die systemisch blijven toenemen. Daarom schuift fysiek goud als rijkdom-reserve steeds meer vanuit de marge naar het midden, de marge waar het dollarsysteem goud steeds heeft proberen te duwen/dumpen.

Bron: Market Update

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf up to date met al onze nieuwtjes en updates!

Je bent ingeschreven!