‘Centraal bankiers zien ook gewoon dat iedereen bezig is
de munteenheid te ontwaarden en willen zich indekken.’

– Willem Middelkoop (oprichter van het Commodity Discovery Fund en publicist)

Waarom zou ik sparen in goud?

Goud is veilig en geeft een grote kans op waardestijging.

Financiële zekerheid creëren in de vorm van Fysiek gecertificeerd goud is veilig en geeft een grote kans op waardestijging, omdat fysiek goud schaars is en als vermogensbeschermer wordt gezien door banken, landen en vermogende mensen.

De aankoopprijs rond 2002 was 475 dollar per ounce en in 2013 ruim 1900 dollar. Het grootste deel van de particulieren die goud koopt is te classificeren als goudspaarder. Vooral dus om vermogen te beschermen tegen crisis, inflatie en lage rentes.

Goud grafiek

Wat is de waarde van goud?

Goud heeft een hoge intrinsieke waarde en is niet inflatie gevoelig

In tegenstelling tot het huidige papieren geld of giraal geld in de computers van de banken heeft fysiek goud een intrinsieke waarde die in de loop der tijd nooit is verdwenen. Deze waarde komt vooral voort uit de fysieke kenmerken van goud. Goud is namelijk schaars, verdampt niet, arbeidsintensief om uit de grond te halen en wordt in de vorm van de vermogensbescherming over de gehele wereld als waardevol gezien.

Is goud een betaalmiddel?

Ja, goud bestaat al meer dan 5000 jaar als valuta en heeft in de loop der tijd altijd de kenmerken gehad van geld.

Goud is een algemeen geaccepteerde ruilmiddel.
Goud is wereldwijd om te zetten in ieder gewenste papieren valuta. De Dollar uit Zimbabwe bijvoorbeeld, heeft buiten het land geen enkele koopkracht.

Is goud onderhevig aan inflatie?

Nee, goud is een bescherming tegen inflatie en daarmee tegen verlies van uw vermogen.

Goud biedt een ideale bescherming tegen verlies van uw vermogen in tijden van politieke onzekerheid, inflatie, valuta devaluatie, crisisvormen. Daarbij behoudt goud altijd een interessante intrinsieke waarde.

Financiële producten hebben over het algemeen het risico dat de waarde tot nul kan dalen. Voorbeelden hiervan zijn aandelen, valuta’s, obligaties, staatsleningen, spaarrekeningen, bankdeposito’s. Fysiek goud loopt een dergelijk risico niet, immers dat heeft de tijd bewezen en is een beleggingsvorm die niet afhankelijk is van de prestatie van een tegenpartij die de waarde garandeert.

Banken en bedrijven kunnen omvallen, overheden kunnen zonder gevolgen de contractuele verplichtingen die ze hebben uitstaan wijzigen door bijvoorbeeld obligaties niet langer af te lossen of zelfs door het laten instaat van inflatie of valuta devaluatie. Fysiek goud behoudt echter haar vaste vorm en zal altijd een intrinsieke waarde vertegenwoordigen.

Is er vraag naar goud?

Jazeker, de productie van goud neem al jaren af, terwijl de vraag juist toeneemt.

De goudproductie per jaar is 2800 ton per jaar en de vraag naar goud is per jaar 4000 ton. De hoge vraag heeft vooral te maken met de financiële onzekerheid en de toenemende vraag uit de technische sector die goudtoepassingen gebruiken in technische hoogwaardige producten.

Zuid Afrika, Brazilië, Australië, Canada en Amerika zijn over het algemeen de grootste goudproducenten geweest tussen de jaren 70 en 2000. In al deze landen zijn de afgelopen jaren geen grote goudvondsten meer gedaan. Het makkelijk te delven goud in de reeds bestaande mijnen is ook niet meer rendabel, omdat de productie hiervan met de jaren moeilijker wordt en daarmee ook duurder.

Waarom zou ik goud bij jullie kopen en niet mijn bank?

Onafhankelijke en gerenommeerde goud experts promoten het goudkopen bij de bank niet.

Het is zelfs onverstandig te noemen om goud bij de banken te kopen. Vroeger liep u gemakkelijk een bankfiliaal binnen en kocht u zonder problemen fysiek goud. Dat was vanzelfsprekend.

De tijden zijn echter veranderd, omdat de banken niet langer baargoud verkopen. Bij de bank kunt u tegenwoordig enkel Exchange Traded Funds (ETF’s of papierengoud) kopen. Een chique woord wat in feite goudcertificaat betekent. Deze certificaten volgen in principe de goudprijs, maar zijn afhankelijk van een tegenpartij. Daarbij zijn de beheerkosten van deze ‘papierengoudfondsen’ relatief hoog. Goud kopen bij de bank is dus niet slim en de kosten en risico’s zijn hoog.

Ik heb al een hypotheek, is dat een vorm van een zekerheid voor later?

Nee, gezien de feiten van de recente wereldcrisis vinden wij van niet!

De financiële crisis van 2008 heeft door de schuldenbubbel de hele huizenmarkt laten instorten. De waarde van woningen zijn drastisch gedaald en bij de verkoop van een woning is de laatste jaren het beoogde resultaat in de meeste gevallen niet behaald. Uw hypotheek heeft u afgesloten om uw huis af te betalen en er later in te kunnen blijven wonen. Wanneer u echter dit huis gaat verkopen, zult u daar hoge belastingen voor moeten betalen, immers u heeft altijd de rente mogen aftrekken in de voorgaande jaren en deze zult u een keer moeten terugbetalen aan de fiscus.

Daarbij komt ook nog eens dat u daarna vermogensbelasting zult moeten betalen en een vervangende vorm van inwoning moet kunnen financieren. Het is dus altijd slim om naast de hypotheek die heeft afgesloten om uw woning tegen einddatum te mogen bezitten een aanvullend vermogen op te bouwen om de kansen op financiële zekerheid voor later te vergroten. Fysiek goud is daarom een sterk alternatief, omdat deze voor het grootste deel waardevast is en al jaren laat zien stabiel en vertrouwd te zijn.

Is het goud echt?

Ja, het goud is echt!

Het goud dat door PIM wordt geleverd is enkel fysiek LBMA gecertificeerd 24 karaats puur fijn goud. Dit goud zal wereldwijd van u worden teruggekocht zonder dat het eerst getest hoeft te worden op echtheid. Puur door de LBMA certificering, zolang de verzegeling in tact is.

Goud is toch niet waardevast?

Goud laten al eeuwen zien waarde vast te houden en koopkracht te behouden.

De prijs van goud wordt vooral bepaald door de vraag en aanbod op de wereld goudmarkt. Een van de belangrijkste redenen waarom goud zo waardevol is, is het feit dat goud heel schaars is. In het jaar 1900 kocht u voor 1 ounce goud een complete maatpak, dat is ano 2016 nog steeds het geval.

U koopt tegenwoordig nog altijd een complete maatpak voor 1 ounce goud. Echter in 1900 kostte u dat 120 dollar en vandaag kost het u 1300 dollar. Daarbij wordt goud ook steeds meer gebruikt voor allerlei technische toepassingen, waardoor de vraag naar goud steeds groter wordt en daarmee ook de schaarste, waardoor het alleen maar in waarde stijgt.

Banken vallen toch niet om?

Helaas gaat die gedachte niet meer op en is de recente financiële crisis daarvan een groot voorbeeld.

De financiële crisis van 2008 is ontstaan doordat de grootste bank van Amerika, Lehmann Brothers is financiële problemen kwam en is omgevallen. Deze val heeft voor de wereldwijde schuldencrisis gezorgd en heeft meerdere banken wereldwijd doen omvallen.

De DSB Bank in Nederland is daarvan een voorbeeld, maar ook het verdwijnen van de Fortis bank en het feit dat de ABN Amro door de staat is gered en tegenwoordig een bank van de overheid is.

Lehman Brothers collaps

“Give me control over a nation’s money supply and I care not who makes the laws”

– Mayer Amschel Rothschild.

Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze goud experts
bij ons op kantoor of bij u thuis en bel 085-301 08 77

Neem contact met ons op

6 + 14 =

Hoofdkantoor Nederland


Holland Premium Gold

Stationsplein 45
3013 AK  Rotterdam

Telefoon: +31 (0) 85 301 08 77
E-mail: info@hollandpremiumgold.nl

KvK. 66914973

Openingstijden


Maandag tot Zaterdag

van 10:00 tot 22:00

Zondag

GESLOTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf up to date met al onze nieuwtjes en updates!

Je bent ingeschreven!